|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Trochę napisał
Status: Offline
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2007, 14:19 Dziwny sygnał w słuchawce...
|
|
|
| Problem polega na tym że gdy przyłożę telefon do ucha (tel. w stanie gotowości z podświetlonym ekranem) to słyszę w słuchawce tak jak by piszczenie... gdy podświetlanie zgaśnie dźwięk przestaje być słyszalny. U was też tak jest? Jaka może być tego przyczyna...? |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2007, 14:26
|
|
|
U mnie też tak jest Nie wiem co może być przyczyną, ale wiem, że zdarza się to często. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator inactive
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2007, 20:59 Re: Dziwny sygnał w słuchawce...
|
|
|
| mr.freeze napisał/a: | | Problem polega na tym że gdy przyłożę telefon do ucha (tel. w stanie gotowości z podświetlonym ekranem) to słyszę w słuchawce tak jak by piszczenie... gdy podświetlanie zgaśnie dźwięk przestaje być słyszalny. U was też tak jest? Jaka może być tego przyczyna...? |
miałem podobnie bodajrze w 7650 albo v3i nie pamietam, ale czasem wkurzało - zazwyczaj w łóżko jak cos pisałem i bylo cicho. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 08:59
|
|
|
| Winą tego jest podświetlenie wyświetlacza a raczej przetwornicy prądu która podbija napięcie na wyższe potrzebne do elementów podświetlających ekran w motoroli V3 było podobnie tam ponoć przetwornica robiła 2500 Volt |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 19 Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 25 Postawił 8 piw(a)
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 13:00 Re: Dziwny sygnał w słuchawce...
|
|
|
| mr.freeze napisał/a: | | Problem polega na tym że gdy przyłożę telefon do ucha (tel. w stanie gotowości z podświetlonym ekranem) to słyszę w słuchawce tak jak by piszczenie... gdy podświetlanie zgaśnie dźwięk przestaje być słyszalny. U was też tak jest? Jaka może być tego przyczyna...? |
Dokladnie mam to samo i nie wiem o co to z tym lata,poprostu to chyba od fabryki tak wyszlo i tyle chyba sie na to nic nie poradzi :-/ |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 13:03
|
|
|
u mnie tak samo jest .. to pewnie ma cos związek z przepływającym pradem do podswietlenia :->
albo
| bart30 napisał/a: | | Winą tego jest podświetlenie wyświetlacza a raczej przetwornicy prądu która podbija napięcie na wyższe potrzebne do elementów podświetlających ekran |
|
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 20:26
|
|
|
| mi zawsze komórka wydawała cichy dźwięk jak ją używałem(6680) jest to spowodowane tym że prąd przepływa i wszystko chodzi w komórce, procesor, ram, wyświetlacz itp. tak raczej zawsze bedzie i nic tego nie zmieni także radziłbym sie tym nie przejmować. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 14 Listopad 2007, 11:22
|
|
|
| bart30 napisał/a: | | Winą tego jest podświetlenie wyświetlacza a raczej przetwornicy prądu która podbija napięcie na wyższe potrzebne do elementów podświetlających ekran w motoroli V3 było podobnie tam ponoć przetwornica robiła 2500 Volt |
jakim cudem przetwornica z baterii w telefonie może podbić napięcie do 2500V??
Bysmy jezdzili samochodami na baterie do telefonu a poza tym obudowa od tel by nieizolowała takiego napięcia |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 14 Listopad 2007, 22:30
|
|
|
| jest to mozliwe choc nie w telefonie, napiecie duze, ale moc niska |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 29 Listopad 2007, 22:56
|
|
|
| Danteshaft napisał/a: | | bart30 napisał/a: | | Winą tego jest podświetlenie wyświetlacza a raczej przetwornicy prądu która podbija napięcie na wyższe potrzebne do elementów podświetlających ekran w motoroli V3 było podobnie tam ponoć przetwornica robiła 2500 Volt |
jakim cudem przetwornica z baterii w telefonie może podbić napięcie do 2500V??
Bysmy jezdzili samochodami na baterie do telefonu a poza tym obudowa od tel by nieizolowała takiego napięcia |
Pamiętaj, że to nie ilość voltów jest potrzebna do wykonywania dziwnych ruchów. O ile dobrze pamiętam to w tym procederze główną rolę grają waty. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 30 Listopad 2007, 23:10
|
|
|
| Z całym szacunkiem Drymon, ale myślę, że jest się czym przejmować bo u mnie np.: nie piszczy i u kilku znajomych z tym samym tel też nie więc... |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator inactive
|
Wysłany: 1 Grudzień 2007, 00:32
|
|
|
| sloma, ale to slychac tylko w idealnej ciszy, np jak lezysz w łózko o 4 nad ranem kiedy to nic w okolo nie wydaje zadnego odglosu. nie pamietam czy to v3i (raczej tak) czy nokia 7650 miala takie bzyczenie non-stop. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 1 Grudzień 2007, 02:12
|
|
|
| Miałem tak z SX1 zaraz po wystukaniu numeru, poza tym cicho... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 16 Grudzień 2007, 23:29
|
|
|
| witam ja mam ten sam problem bo u mnie to slychac dosc glosno i bardzo mnie to denrwuje czy mozna cos z tym zrobic?? bo piszecie ze u was slychac albo wogole albo bardzo bardzo cicho wiec moze cos jest u mmnie zepsute? co wy na to? |
|
|
|
|
 |
|
alisasi [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Grudzień 2007, 07:52
|
|