Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 58,82/84,18zł (listopad)

Poprzedni temat :: Następny temat
Karta pamięci - raz jeszcze (2GB)
Autor Wiadomość
Nowy albo niemowa

Status: Offline

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 12:17   Karta pamięci - raz jeszcze (2GB)

Wiem, ze ten temat (problemu z kartą pamięci) byl juz poruszany, lecz moj jest troche nietypowy. Z tego co wiem N70 "łyka" karty 2GB.
Dzisiaj taka dostałem (nówka sztuka) /firmy no name/
Po wlozeniu jej to telefonu telefon jakby jej nie wykrywa.
Za to w czytniku kart pamieci podpietym do kompa widzi ja bezproblemowo, transfer plikow ok itd. Slot w N-ce jest ok bo wczesniejsza karta (64MB) dziala bez problemu.
Przy probie formatowania tej nowej karty z poziomu tel. muli go troche i nastepnie komunikat "karta pamieci uszkodzona".
Troche to dziwne bo w N-ce taki zgrzyt a w kompie przez czytnik teoretycznie jest all ok.

O co kaman... ?
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 400/287

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 12:20   Re: Karta pamięci - raz jeszcze (2GB)

[quote="dhfrxc"]Wiem, ze ten temat (problemu z kartą pamięci) byl juz poruszany, lecz moj jest troche nietypowy. Z tego co wiem N70 "łyka" karty 2GB.
Dzisiaj taka dostałem (nówka sztuka) /firmy no name/
Po wlozeniu jej to telefonu telefon jakby jej nie wykrywa.
Za to w czytniku kart pamieci podpietym do kompa widzi ja bezproblemowo, transfer plikow ok itd. Slot w N-ce jest ok bo wczesniejsza karta (64MB) dziala bez problemu.
Przy probie formatowania tej nowej karty z poziomu tel. muli go troche i nastepnie komunikat "karta pamieci uszkodzona".
Troche to dziwne bo w N-ce taki zgrzyt a w kompie przez czytnik teoretycznie jest all ok.

dhfrxc napisał/a:
O co kaman... ?

Podejrzewam że o to:

dhfrxc napisał/a:
(nówka sztuka) /firmy no name/

N70 jest nieco kapryśna,

lub czy jesteś pewien że karta jest DV (Dual Voltage).

Nowy albo niemowa

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 12:30   

W/g zapewnień sprzedawcy:

Mniejsze rozmiary, duża pojemność oraz tryb podwójnego napięcia (1,8 lub 3,3V) sprawiają, że karta stanowi idealne rozwiązanie dla telefonów komórkowych, palmtopów oraz innych urządzeń przenośnych, które mają ograniczoną ilośc miejsca na kartę oraz wymagają długiej żywotności baterii.

W zestawie adapter umożliwiający karcie pracę jako zwykła karta MMC.

Specyfikacja techniczna:
Typ karty: MultiMediaCardmobile (MMCM)
Pojemność: 2GB
Prędkość zapisu: 7MB/s
Prędkość odczytu: 8MB/s
Wymiary: 18mm x 24mm x 1,4mm

Czyli generalnie powinno być OK.... a nie jest.... ;/

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 12:35   

Może to jednak ta kapryśność N70... i nie chce łyknąć karty... jak masz możliwość spróbuj na innym telefonie (nie koniecznie N70, ale dobrze by było coś z Nokii, ale każdy inny tez może być).

Nowy albo niemowa

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 13:04   

Hmmmm....
No bede musiał to przetestowac.
Ale jak mowisz o "kaprysnosci" N-ki to znaczy, ze co... miewa problemu z kartami wiekszej pojemnosci? Czy takimi, powiedzmy, niemarkowymi.... ?
Kurde nie wiem co uczynic.... reklamowac karte a okaze sie ze to nie wina karty i jest OK...

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 13:06   

No kapryśność polega na tym, że właśnie nie markowe karty jakoś gorzej połyka, o dziwo najlepiej chyba radzi sobie z kingstoanmi.

Nowy albo niemowa

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 13:45   

Miałem ten sam problem, miałem kingstona 2 gb i mi N-ka nie chciała wykryć. Na innych telefonach karta działała tylko na moim nie. Oddałem kartę, kupiłem 1gb i działa.

Rozkręca się

Piwa: 61/6

Wysłany: 5 Luty 2008, 14:03   

MAM PYTANIE. CZY N70 SPRAWNIE DZIAŁA ZAZWYCZAJ Z KARTAMI 2GB Kingston??? BO MAM DOSTAĆ OD KOMISIARZA 2GB ZA DOPŁATĄ 25zł DO ODDANEJ NA REKLAMACJĘ 512Kngston I SIĘ JEJ TROCHU NIEPOKOJĘ.

CIEKAWOSTKA:

Dowiedziałem się u niejednego serwisanta i komisiarza, że ponoć już nie produkują kart na nasze N-ki! Inwestują tylko w SD-ki ! Co do ****** oni sobie wyobrażają! W sieci sklepów Vobis nie ma na składzie żadnej MMC w Polsce! W Hurtowniach też nie posiadają. Trzeba będzie przeżucić się niestety na N73, łyka microSD. Szkoda gadać niedawno sprawiłem sobie n70 i jeszcze nie wykorzystałem jej możliwości do końca ;/ :mad: Lub pozostaje nam sprowadzenie z zagranicy lub Allegro ^^

Moderator
inactive

Piwa: 119/71

Wysłany: 5 Luty 2008, 21:26   

ze co? moze poprostu odchodzi sie do innych standardow ale mmc i rsmmc nadal sa w sklepach i raczej nie widze zebym byl z dostaniem ich jakikolwiek problem.

Początkujący

Piwa: 2/3

Wysłany: 5 Luty 2008, 22:36   

Nie wiem ile w tym prawdy ale fakt. Sam chce zakupic karte 2gb RS-MMC i w mojej mieścinie sa różne sklepy typu Media lub Vobis i nigdzie nie moge dostac tej karty. Bylem nawet w Galerii Krakowskiej i też nie posiadali. Zostaje tylko allegro...

A co do tematu to może masz jakiegos starego softa który nie obsługuje takiej karty?

Początkujący

Piwa: 1/10

Wysłany: 5 Luty 2008, 23:42   

Ja łyknąłem na Allegro Kingstona 2GB i wszystko działa bez zająknięcia (no i cena niższa o prawie 100 niż w MediaM.), także ja osobiście serdecznie polecam!

http://www.allegro.pl/ite...fv_wys_6zl.html

AdSense

Status: Online

Coraz lepiej

Piwa: 12/18

Wysłany: 5 Luty 2008, 23:53   

Mavciooo napisał/a:
Nie wiem ile w tym prawdy ale fakt. Sam chce zakupic karte 2gb RS-MMC i w mojej mieścinie sa różne sklepy typu Media lub Vobis i nigdzie nie moge dostac tej karty. Bylem nawet w Galerii Krakowskiej i też nie posiadali. Zostaje tylko allegro...

Ja poszedlem do sklepu i musiałem zamówic bo karta mało popularna jest... Ale z dostępnością nie ma problemu.

Gex 
Nowy albo niemowa

Wysłany: 12 Luty 2008, 19:02   

mam ten sam problem , mam karte rsmmc dv 2gb "maxflash" chcialem ją sformatowac w telefonie , po tej probie , wyswietla mi komunikat : karta uszkodzona i czy sformatowac?"
czytnik normalnie ją wykrywa i sformatowałem na komputerze (FAT).ale w telefonie juz jej nie widać po formacie na komputerze .;/;/ cO ROBIĆ ?? proszę o pomoc

Moderator
Szanowny Pan Prezes

Piwa: 68/3

Wysłany: 12 Luty 2008, 22:16   

no tak to już jest jak sie chce zaoszczędzić trochę grosza i kupuje noname'y :/
Ja zakupiłem Kingstone'a 2GB za 60zł i wsio hula i tańczy :)

Początkujący

Postawił 5 piw(a)

Wysłany: 13 Luty 2008, 18:33   

Ja zakupiłem Kingstone'a 2GB za 60zł
ja tak samo pare dni temu, juz prawie cała zapełniona, nie muli jakos specjalnie ;) ogólnie polecam!

Odpowiedz do tematu