|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 16:33
|
|
|
| Bdb,tylko lekkie przetarcia na rogach obudowy.Ale tak to wszystko ładnie.A z tym simlockiem idea/orange ,to jest taka sprawa ze bede musial sie przesiąsc z Heyah na Orange bo ten telefonik jescze na gwarancji jest.A jak scjagne simlocka to gwarancja niewazna bedzie raczej... |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 17:08
|
|
|
Ale jak zmienisz code produktu to i tak stracisz gwarancje |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 17:26
|
|
|
Ehhh to sam nie wiem juz...Jaki jest powod ze ta osoba sprzedaje ta komorke,pewnie jest cos nie tak ... |
|
|
|
|
 |
|
Administrator Astral wanderer
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 17:36
|
|
|
| Gobi, niekoniecznie... Fakt jest faktem, że gwarancję tracisz kiedy ściągniesz simlocka... Co do zmiany PC to sprawa nie jest tak oczywista bo trzeba by mieć niefarta i trafić na serwisantów, którzy by go sprawdzili - a z tym to naprawdę różnie jest... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 17:51
|
|
|
Dzięki Vekh za informacje,dodałeś mi +20 % do kupna tego telefonu ^^ W sumie to jest na 90 % że go kupię Mam nadzieję jak stanę sie posiadaczem tej komórki to nie będzie mi sprawiała kłopotu.
Jak uda mi się dziś go kupić to sobotę odbiore :-) ^^.
Dzięki za wiele przydatnych mi informacji,i dzięki za to forum
PS: Czy wydaja jescze jakieś aplikacje na tą wersje symbiana do N70 ??
2xPS : Czytałem że w innych telefonach im więszka pojemność karty pamięci tym bardziej może mulić kom.Czy w N70 też tak jest ?Bo od razu mam zamiar kupić 2 gB. |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 17:56
|
|
|
| Gobi napisał/a: | | PS: Czy wydaja jescze jakieś aplikacje na tą wersje symbiana do N70 ?? | Sporo tego wszystkiego jest A nowsze wersje aplikacji wciąż się pojawiają.
Jeszcze do co chęci sprzedaży tego fona to może być ona spowodowana tym, że N70 bądź, co bądź jest już starym telefonem a niektóre jego funkcje potrafią denerwować (sam dokupiłem jako drugi fon K800i przez wzgląd na aparat).
[ Dodano: 29 Luty 2008, 17:56 ]
| Cytat: | | 2xPS : Czytałem że w innych telefonach im więszka pojemność karty pamięci tym bardziej może mulić kom.Czy w N70 też tak jest ?Bo od razu mam zamiar kupić 2 gB. | Różne opinie o tym chodzą - poczytaj na forum i wywnioskuj. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 18:01
|
|
|
| Vekh czy to znaczy że ta komórka jest stara,to gorzej wyświetla obraz od nowszych telefonów co mają podobne parametry ? Przykładowo SE K750i ,wyswietla lepiej ?? Badź co bądź jest nowszym telefonem... |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 19 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 6 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 22:20
|
|
|
Moim skromnym zdaniem,nasza N-ka wyświetla trochę gorzej od np.SE K750i(miałem takiego)ale to nie znaczy,że jest gorsza.W SE jest wyświetlacz TFT 262000 kolorów,teoretycznie w N70 jest taki sam.Ale to nie znaczy,że tak samo wyświetla.Sony Ericsson ma trochę lepszy kontrast,poprostu czarne to czarne,a nie szaro-czarne z widocznymi pikselami Na codzień jednak to nie przeszkadza,bo zdjęcia wykonane tym aparatem oglądam przeważnie na kompie,a w filmikach tego nie widać.Powiem więcej filmy i filmiki na N70 wyglądają lepiej,zwłaszcza że można oglądać je w różnych formatach (a nie tylko 3GP) Chociaż ma troszeczkę gorszy wyświetlacz,polecam Nokię N70 zwłaszcza,że ma Symbiana i mnóstwo różnych możliwości rozbudowy i tuningu wewnętrznego |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 22:37
|
|
|
| Gobi, chodzi mi po prostu o to, że jako telefon jest już dosyć stara - nie jest zła - tylko ma już parę latek - a to wydatnie wpływa na jego cenę a przy tym popyt i podaż. Wiadomo, że istnieją już lepsze rozwiązania, których nie zaimplementowano w N70. Nie chcę Ci na siłę wpychać N70 bo to nie jest moim celem... Po prostu lepiej świadomie kupić telefon. N70 nie jest zła - tyle, że nie może równać się z większością nowszych technicznie modeli (wiadomo dlaczego). Co do K750i to już zupełnie odradzam bo ten fon jest tylko do dzwonienia (wiem z doświadczenia bo K800i mam) i robienia ładnych zdjęć - N70 ma dużo większy wachlarz zastosowań. Prawdę mówiąc to na twoim miejscu przemyślałbym sprawę i zastanowił się nad N73... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 22:46
|
|
|
| A czy na N73 jest równie duży programów i gierek jak do N70 ?? No i w około jakiej cenie ta komórka jest ? Na allegro są różne... |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 22:52
|
|
|
Na N73 jest dostępna platforma N-Gage (więcej na ten temat poszukaj na forum, bo ja to prawdę mówiąc pobieżnie tylko przejrzałem), co do programów to powiem tak - sam możesz ocenić. Załóż sobie konto na|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || i zobacz ile jest appsów/gier dla s60v2 a ile dla s60v3. Według mnie jest w miarę po równo a dodatkowym atutem s60v3 jest innowacyjność niektórych programów (są ponoć nawet takie, które czytają na głos smsy). No i niezaprzeczalnym atutem (przynajmniej dla mnie) jest funkcja makro w aparacie.
Co do ceny to musisz się porozglądać i popytać bo szczerze mówiąc sam nie obserwuję zmian cen tego modelu.
Heh... Coś mi się wydaje, że troszkę ci namąciłem. No, ale lepiej mówić teraz, niż po... |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 23:00
|
|
|
| Jak idzie o dźwięk to ja dorzucę swoje trzy grosze i powiem że z zewnętrznego głośnika jest taki przytłumiony. Nie że jest zły, jednak czegoś mu brakuje. Ze słuchawek jednak jest jak najbardziej ok, brzmi ładnie. Co do wyświetlacza to fakt SE750i wyświetla trochę lepiej ale tylko dlatego że ma mniejszy wyświetlacz przy takiej samej rozdzielczości. Jednak jak idzie o oglądanie filmów co powiedział mój przedmówca jakość jest naprawdę dobra, co więcej lepiej się ogląda na dużym ekranie. Aparat cóż ciemniejszy obiektyw niż w SE750i jednak jak mówiłeś nie zależy Ci aż tak na aparacie, a nadaje się on do strzelenia niespodziewanej foty znakomicie. A i jeszcze jedna zaleta dla mnie ważna znakomite nagrywanie dźwięku (oczywiście przy użyciu odpowiedniej aplikacji). Zaskoczyła mnie jakość mikrofonu, nagrywa czysto i jest czuły. Nagrałem kiedyś koncert punkowy i zaskoczyłem się niesamowicie, zamiast spodziewanej ściany dźwięku i kompletnie nie dającej się odsłuchać mp3 otrzymałem może nie dobrej jakości, ale znośny materiał. Słychać wokal, gitarkę i nawet ludzi wokoło. Jeżeli chcesz mieć telefon nie tylko do dzwonienia, ale i do pracy, tudzież i zabawy to śmiało weź N70 gdyż jest w przystępnej cenie. Ewentualnie coś innego z symbianem, oczywiście wiadomo że wtedy trzeba dorzucić parę groszy (nieraz sporo, ale myślę że N70 jest naprawdę dobrym telefonem). |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 6 Marzec 2008, 22:55
|
|
|
Odświeżam temat,i piszę że jednak nie zdecydowałem się na E70,postanowiłem wybrać coś nowszego... Zastanawiam się między E65 a N73 Tutaj jest nowy temat o tym
->|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Dziękuję wszystkim za poradę ! Dzięki temu być może nie dokonał bym chybionego zakupu (jak dla mnie)
Dziękuję Jescze raz ! |
|
|
|
|
 |
|
|