|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 18:39 Kupno Nokii N70
|
|
|
Właśnie zamierzam sobie kupić ten model,i tak czytam to wasze forum i sie zastanawiam... Na początku chciałem kupić Nokie 6680,ale po oględzinach informacji z neta na jej temat dowiedziałem się że jest N70 podobna trochu do tej tylko że z lepszym aparatem.I właśnie na allegro można wychaczyć ten fon za około 350 zł,jak myślicie czy to jest normalna cena czy jakaś podejrzana ? Jutro wybieram się do komisu popatrzeć,podotykać, bo jednak lepiej jest zobaczyć w rl komórke niż kupić z neta.Bo taka z neta może mieć jakieś ukryte wady jak np:wolne chodzenie,zacinanie się ( to co tutaj wyczytałem).Na nową komórkę max moge przeznaczyć około 400 zł.Najbardziej mi zależy na ładnym wyświetlaniu filmów/zdjęć,rożne progamy itp.Muza i aparat odchodzi na dalszy plan.Powiedzcie mi : dobrej jakości są filmy na tym fonie ? I czy byście mi go polecili ? I czy jest możliwośc kupna baterii o wiekszej pojemności ? ... Bo tyle się wyczytałem o tym że tak słabo trzyma,a standard ma bodajże 900 mAh.A może jednak 6680 będzie lepsza?,podalibyście mi jakieś podstawowe różnice między tymi dwoma modelami ?
Lub też przeczekać,dołożyć i kupić coś lepszego z nowszym symbianem ??
Edit: aaa... jescze coś : Czy na tej komórce działaja takie gierki jakie są oferowane z papla.pl wapster.pl itd które są na końcu strony w niektórych czasopismach.Czy przykładowo jak wybiore sobie taka gierke i zaczne pobierać ,to potem ona mi się włączy normalnie ??
Sorry może że w złym dziale ale innego lepszego nie znalazłem. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator Feel My Power : )
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 19:30
|
|
|
To ja powiem kilka słów od siebie
Jeśli chodzi o filmy to N70 nadaje się do tego znakomicie.Możesz oglądać filmy w formacie Divx co jest bardzo dużą zaletą i są w BDB jakości
Jeśli chodzi o gry z papla.pl to raczej na 100% będą działać ponieważ to jest zwykła java ale możesz mieć o wiele lepsze gry np. z forum (chodzi mi o gry z N-gage)
Różnice między N70 a 6680 są następujące:
-N70 kręci filmy w naprawde bardzo dobrej jakości jak na telefon(rozdielczość 352x288 px) a 6680 z tego co się orientuje to 176x144 px.
-N70 posiada radio, a 6680 nie.
-Oczywiście N70 ma lepszy aparat 2.0 mpx, a 6680 1.3 mpx do tego 20x zoom i większa rozdielczość w N70
-W N70 więcej pamięci wbudowanej (22mb)
Za 350 to troszeczkę podejrzanie ale tak za 400 to już nie (bo sam za tyle kupiłem)
Albo jak za 350 (allegro) to najlepiej z twojej miejscowości żebyś sobie mógł go dobrze sprawdzić.
N70 napewno jest lepsza od 6680
Ja jak najbardziej polecam
|
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 19:33
|
|
|
| A czy dźwięk podczas oglądania filmów jest dobry ? Chodzi mi o ten z głośniczka |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 19:36
|
|
|
Powiem Ci, że nie jest najgorszy.Zależy czy będziesz słuchał głośno czy cicho. Jak sobie kiedyś puściłem jakiś teledysk to grał bardzo głośno i w miarę czysto. |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 19:45
|
|
|
Pewne mankamenty noki n70 są np: trzeba się nakombinować zdrowo żeby wszystko działało poprawnie.
6680 a n70 to już można śmiało powiedzieć o pewnej rewolucji, gdyż n70 jest znacznie nowocześniejsza, szybsza, lepsza parametrami i w końcu dużo ładniejsza.
Poza tym w noki 6680 zastosowany jest starszy typ wyświetlacza co jest widoczne i bardzo odczuwalne... Niby wyświetlacze te same a jednak gorsze jakościowo są zastosowane w 6680.
Ja z mojej eneczki jestem zadowolony to nie jest mój pierwszy tel z symbianem i śmiało mogę ci polecić gdyż cena jak na taki telefon jest świetna a poza ceną to gry z n-gage robią wrażenie naprawdę. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 19:58
|
|
|
| A dzwonki mp3 dobrej jakośći wychodzą ?? Ładnie słychac ?? Bo własnie najbardziej zalezy mi na dzwieku i obrazie ^^ ;] |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 21:09
|
|
|
Kupilem Swoja N72 za 700zl Nowa, powiem wam szczerze - niema roznicy miedzy N70 i N72. Jedyna i calkowita roznica to taka, ze N70 ma 2x kamerki ;] I to Wszystko
Wracajac do Tematu:
Polecam Ci N70, jedna ale ogromna zaleta pobijajaca reszte telefonow jest - Symbian. Telefony bez symbiana to badziewia... Pomijajac fakt iz bedziesz mogl ogladac Filmy w Formacie .Avi ! Do dzisiaj moich znajomych sciska fakt, ze oni ogladania slajdowate/ klatkujace filmy z dzwiekiem Mono... Tymczasem ja ostatnio obejrzalem Hitmana w Busie....
.... A za mna polowa Busa go ogladala ze mna.
Dziek jest wspanialy - to zalezy jaka jakosc konwersacji dzwieku jakiegos pliku.
Szczerze Ci go Polecam, bo kladzie bardzo wiele telefonow na leb i szyje, a tak poza tym ten telefon ma przyszlosc.
Niewiem czy zauwazyles, ze zadna siec nie udostepnila go jeszcze do sprzedazy abonamentowej lub na karte ... dziwne nie ? Mimo iz jest taki stary - ma swoja wartosc. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 19 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 6 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 21:14
|
|
|
Dzwonki są dobrej jakości (jak na telefon)A z resztą wydaje mi się że wszyscy którzy słuchają nałogowo muzyki na telefonie używają słuchawek (tych dołączonych do zestawu) lub dokupionych teoretycznie lepszych |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 22:08
|
|
|
| Właśnie tak przeglądam aukcje na allegro i widze że jest dosyc sporo aukcji telefonikow z simlockiem idea/orange z gwarancja do okolo 10/2009.Czy to nie wydaje wam się dziwne że tak sprzedaja od razu ? Może z nimi cos nie tak ?? W cenie ok: 350/450 zł |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 22:30
|
|
|
Nokie z Orange strasznie się mulą, a to wszystko przez Orange menu, i dla tego ludzie się tego pozbywają!
Ale wystarczy zmienić code produktu i wgrać soft ze strony nokii za darmo przy użyciu oryginalnego kabla |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 14:13
|
|
|
Mam szanse na kupno nokii N70 z gwarancja do 03.2009. Blokada simlock na Idea/Orange.
Kupno za 360 zł, odbiór osobisty. Kupować ?? JAk zrobić z tym zeby mi to nie muliło ? Dużo "srania" jest z kombinacjami zeby bylo OK ? Proszę o szybkie odpowiedzi,bo prawdopodobnie albo ją dzisiaj kupie albo nie.
Aaa... i jescze coś : patrzyłem tak na nokie N73 i czytałem że się czesto zawieszaja i wolno chodzą . To prawda ? Bo może jednak bym przeczekał i dolozył troche pieniędzy?.Bo n73 jest chyba jednak lepsza,wiekszy ekranik,aparacik itp...:) Co myślicie ? |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 14:28
|
|
|
Ja odpowiadam na pierwszą cześć
Na samym początku zmieniasz na inny code produktu!
Jak to zrobić masz tu|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Po czym robisz aktualizacje softu!
Jak to zrobić masz tu|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Działa w 100% sam testowałem i nokia o jakieś 40% działa szybciej i sprawniej
Jest to kwestia ok 20min roboty!!! |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 15:10
|
|
|
Cacperduch a ty masz nokie n70 z Orange ?? I wszystko ok ci chodzi ?? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 15:32
|
|
|
Dokładnie śmiga aż miło, mimo że był w orange i tak na prawdę jest to tak ładnie opisane ze laik to nawet zrobi |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 16:29
|
|
|
Jak za 360 zł to się opłaca, i jeszcze jak odbierzesz osobiście to tym bardziej.A o to, że orange to się nie przejmój przejmuj, wszystko da się zrobić.A jaki stan? |
|
|
|
|
 |
|
|