|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 21:57 napraawa telefonu w ORANGE!!
|
|
|
| miałem problem z tylnym flashem w mojej n70 wiec oddałem do serwisu Orangowskiego i po 2 tygodniach odebrałem telefon ale nic z nim nie zrobili tylko softa zmienili na nowego, ostrzegam jak macie telefon w orange to oddanie go do serwisu to tylko kolejny problem... |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 22:07
|
|
|
Wiem coś na ten temat, pracuje jako sprzedawca w salonie Orange i 99% telefonów wysłanych na gwarancji wraca tylko z wgranym nowym softem i tyle !!!! A i ten 1% niby po inwazji cieczy w telefonie!!!
A co ci się dzieje z tym flash-em?
Zainstaluj sobie (latarkę) i zobaczy czy będzie działał poprawnie!
Latarka
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 22:19
|
|
|
| własnie na tym programie se zje****m flasha wiec nie musze sprawdzać, a czy miałeś przypadek ze po 3cim serwisowaniu wymieniłeś komuś tela na nowego?? Mój był 3ci raz na gwarancji w serwisie i nic...oddam to rzecznika spraw konsumenckich i pozamiatam to orange uhhh!!! |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 23:36
|
|
|
W serwisie musi być 3 razy na to samo (np: wymiana matrycy aparatu) i dopiero wtedy masz prawo żądać nowego aparatu!!!
Ale jeśli oddałeś telefon i był fleszowany to takich napraw nie uwzględniają jako wadę telefonu i możesz chodzić na gwarancji do bólu, a telefonu nie dostaniesz nowego
Ale ups wygadałem się!!! |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 20 Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 19 Postawił 5 piw(a)
|
Wysłany: 5 Marzec 2008, 13:47
|
|
|
| a jak dlugo tego flasha uzywales jesli mozna widziec ze sie spalil?? bo po 2 min swiecenia jest juz dosyc goracy |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 7 Marzec 2008, 12:51
|
|
|
swiecił tak długo aż sie spalił, było to sporo ponad godzinke...
[ Dodano: 7 Marzec 2008, 12:53 ]
ale telefon był niesprawny dlatego go oddalem to muszą uwzględnić!!! A to że umieją tylko softa wymienić to nie moja sprawa... |
|
|
|
|
 |
|
Administrator z powołania prezes
|
Wysłany: 7 Marzec 2008, 13:30
|
|
|
| nprus70 napisał/a: | | ale telefon był niesprawny dlatego go oddalem to muszą uwzględnić!!! | nic nie muszą, wina leży po twojej stronie, zauważ że gwarancja wyraźnie określa warunki serwisowania - tylko jeżeli jest to wada fabryczna... uszkodzenie spowodowane przez użytkownika nie podlega gwarancji i powoduje jej anulowanie, więc resztę sam sobie dopisz |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 7 Marzec 2008, 13:39
|
|
|
| nprus70 napisał/a: | swiecił tak długo aż sie spalił, było to sporo ponad godzinke...
[ Dodano: 7 Marzec 2008, 12:53 ]
ale telefon był niesprawny dlatego go oddalem to muszą uwzględnić!!! A to że umieją tylko softa wymienić to nie moja sprawa... | Nie rozumiem... z jakiego powodu oddałeś telefon do naprawy? Bo myślałem że z powodu flesza, a przecież bez ingerencji użytkownika, flesz sam się nie świecił, więc nie miał możliwości spalenia się z winy producenta |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 8 Marzec 2008, 19:13
|
|
|
| nie 3 razy telefon z tej samej winy oddalem do serwisu, sam sie ekran bialy robil a jedynym wyjsciem był restart telefonu, a w orange umieli powiedziec tylko ze softa nowego wgrali a za pare dni juz telefon nie działał !!!! wiec nie pisz ze z mojej winy rozje...ny jest bo taki fabrycznie do mnie przyszedł....dno... |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 8 Marzec 2008, 19:19
|
|
|
No tak ale flasha w takim razie nie reklamowałeś... więc na co Ty liczysz ??
Bo od początku użalasz że nie zrobili Ci flasha którego sam uwaliłeś, a teraz okazuje się, że oddawałeś z zupełnie innej przyczyny. |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 8 Marzec 2008, 21:39
|
|
|
No właśnie. Teskelesio podsumował to co miałem na myśli
Poza tym, może spróbuj oddać telefon do serwisu Nokii, a nie do Orange?
Może jakiś "ekspert" siedzi w Orange i instaluje nowe softy, żeby nie wydawać nowych telefonów? Chociaż, to chyba Nokia powinna dać nowy egzemplarz.
Z tego co zauważyłem u siebie w mieście, to jak nosiłem telefon do serwisu Orange, to koleś nawet mnie dokładnie nie wysłuchał co mu jest nie tak, więc zaniosłem do autoryzowanego serwisu i wszystko ładnie zapisał, opisał, ze szczegółami. Po 2 tygodniach byłem zadowolony (ps. nie chodziło o Nokię akurat w moim przypadku) |
|
|
|
|
 |
|
|