Wysłany: 13 Grudzień 2007, 20:40 Nie można wykonać operacji bluetooth!
Witam wszystkich.Szukałem już wszędzie ale nigdzie nie mogłem znaleść co może być przyczyną tego komunikatu.Za każdym razem jak chcę włączyć bt dostaję komunikat ,nie można wykonać operacji bluetooth,.Wgrywałem już różne softy,zmieniałem pc ale to nic nie daje.
wygląda na to że chyba jest to fizyczne uszkodzenie bt ale zanim oddam tel do serwisu chciałem się zorientować czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem.
pozdrawiam
Format powinien pomóc, ale nie ten w ustawieniach, ale ten:
Cytat:
Proces formatowania urządzenia (s.8.0 i wyżej):
Wyłączamy telefon. Wciskamy (jednocześnie) przyciski: power ON/OFF+ziel.słuch+*+3. Nieustannie trzymamy tę kombinację klawiszy, aż do pojawienia się drugi ran napisu: "NOKIA" (takiego samego, jak przy uruchamianiu telefonu). Wtedy już możemy puścić. Po całej procedurze telefon poprosi nas o podanie daty i godziny...
Format i usunięcie configa od bt nic nie dało .Z tego co jeszcze ustaliłem to może pomóc przeflashowanie ale nie nsu tylko phoenixem.Niestety nie mogę nigdzie znaleść potrzebnych programów czyli diego i phoenixa z crackiem.Gdyby ktoś miał jakieś namiary to będę wdzięczny.
[ Dodano: 19 Grudzień 07, 09:30 ]
Hm to może innaczej.Czy wie ktoś które sterowniki odpowiadają za pracę bt i jak je ewentualnie przekopiować z działającego tel na mój?
Gdzie mogę znaleść soft pod phenixa?
pozdrawiam
Ja mam taki problem: mojego tel nie wykrywa żadne urządzenie (w opcjach tel mam ustawioną dostępność na publiczne). Po zresetowaniu ustawień telefon zaczął wykrywać inne telefony, ale się z nimi nie łączył, a sam nie był wykrywany w dalszym ciągu. Zrobiłem format całkowity *+słuchawka+3+wyłączanie to telefon znowu nic nie wykrywał i nie był widziany(oczywiście ustawienia bt dałem na publiczne). Potem usunąłem plik 10005952.ini (ponownie ustawiłem dostępność na publiczne) i dalej nic. Dodam jeszcze, że telefon dostał 12v samochodowych po tym zajściu spaliło się gniazdo ładowarki telefon poszedł do naprawy ( nie wiem czy było w nim coś wymieniane czy był zrobiony tylko format). Iść z nim znowu do serwisu czy może są jeszcze jakieś cudowne sposoby na bt?