Wysłany: 23 Grudzień 2007, 03:24 nie wlacza sie ;// bialy ekran
Witam. Dzisiaj przejalem po ojcu n70, byla w 100% sprawna. Zainstalowalem pare gier z tego forum, ostatnia byl thps. Gra nie odpalala, wylaczylem wiec koma. Terazz gdy chce go odpalic wyskakuje bialy ekran z napisem nokia, tak jak by telefon sie wlaczal. Po jaki 5 minutach przy klikaniu na przyciski wydawany jest standardowy dzwiek z menu, ale dalej jest bialy ekran i tak juz zostaje. Telefonu nie mozna wtedy wylaczyc, tak jakby sie zawieszal.Telefon nie laczy sie z kompem, nie moge zrobic restarta, zgodnie z intrukcja
,,przy wyłączonym telefonie (hard format) należy:
przytrzymać klawisze: *, zielona słuchawka, 3 i włącz/wyłącz telefon''
Nic sie nie dzieje, gdy naciskam trzymam przyciski wraz z guzikiem wlacz/wylacz, telefon sie po prostu wlacza.
Nie znam sie zbytnio na komach, to 1 dzien gdy mam nokie, a tu taki numer ;//, tym bardziej ze instalowalem soft jedynie z tego forum.
tez wlasnie mam taki problem i tez zainstalowalem thps ktore i tak nie dzialalo i potem zaczely sie takie jaja i nie wiem za bardzo co robic ;X teraz sproboje skasowac folder z thps na karcie moze pomoze
[ Dodano: 23 Grudzień 07, 13:51 ]
nic niestety nie dalo wykasowanie folderu tony hawk na karcie oraz pliku instalacyjnego, musialem niestety sformatowac karte pamieci i teraz wszystko dziala no ale musze od poczatku wszystko instalowac ;X (wszystko robilem na kompie - czytnik kart pamieci)
Może spróbujcie wywalić na chwilę folder e:\system\libs i zobaczcie czy będzie ok? Prawdowpodobnie tam jest jakaś błędna biblioteka powodująca niewłaściwe działanie systemu..
Jakos udalo mi sie odpalic koma bez karty, a potem ja wlazylem i wywalilem thps...
wszystko chodzi normalnie... dajcie jakies info ze gra jest skopana, albo najlepiej niech ktos usunie tamtego posta
Eh.. miałem to samo po 5 dniu użytkowania telefonu i 3 dniach zabawy aplikacjami.. tj. ściągałem je właśnie z tejże strony. Nic nie pomogło, musiałem oddać telefon do serwisu w którym zapłaciłem 30zł. Telefon miał jedynie białe tło i pasek pomarańczowy (z Orange) gdzie zazwyczaj wyświetlana jest data i godzina z tym tylko, że tego brakowało. Na telefon można było dzwonić (był słyszalny sygnał) lecz nic z telefonem się nie działo. Tak jak pisałem wcześniej - pomógł format i od razu zakupiłem inną kartę a starą sformatowałem w czytniku kart. Do teraz nie wiem w czym tkwił problem, nie wiem czy była to wina virusa czy też coś złego umieściłem w systemie. Swoją drogą fajnie by było jakby wszystkie aplikacje, które są przez was umieszczane tutaj czy też na chomiku były wcześniej sprawdzane pod kątem infekcji virusami. Pozdrawiam
Dokładnie taki sam problem miałem po instalacji jednej z wersji THPS. Pomógł format karty co zresztą nie było łatwe do zrobienia. Po włączeniu telefonu bez karty i włożeniu jej gdy już się uruchomił nie dało się wejść do menu. Włożyłem więc kartę dopiero po wejściu. No i udało się zrobić format. Od tego czasu wszystko ok, a na telefonie mam działającą wersję THPS