|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Wiek: 16 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 22 Postawił 1 piw(a)
Status: Offline
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:20 Nie Włacza Sie!
|
|
|
Witam. Mam problem chwil temu kilka ;p zaktualizowalem antywirusa w telefonie wszystko [przebiegalo ok jak zawsze. po kazdym zaktualizowaniu trzeba by zerstartowac telefon. wylaczylem tel. i poprostu sie wylaczyl ale jak chcem go wlaczyc to "stoi w miejscu" miedzy innymi widac biale tlo i niebieski napis NOKIA . telefon zawsze sie wlaczasl dluzsza chwile jak kazda enka chyba ale teraz czekalel okolo 15 minut i nic! Nie wiem co mam zrobic ;/ mam na kompa zgrany dysk "C" z telefonu ale nei mam czytnika kart;/ mam kabel USB jak cos moze format by pomogl czy co?;/ PLEASE HELP ME! |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:24 Re: Nie Włacza Sie!
|
|
|
| siiwyy napisał/a: | Witam. Mam problem chwil temu kilka ;p zaktualizowalem antywirusa w telefonie wszystko [przebiegalo ok jak zawsze. po kazdym zaktualizowaniu trzeba by zerstartowac telefon. wylaczylem tel. i poprostu sie wylaczyl ale jak chcem go wlaczyc to "stoi w miejscu" miedzy innymi widac biale tlo i niebieski napis NOKIA . telefon zawsze sie wlaczasl dluzsza chwile jak kazda enka chyba ale teraz czekalel okolo 15 minut i nic! Nie wiem co mam zrobic ;/ mam na kompa zgrany dysk "C" z telefonu ale nei mam czytnika kart;/ mam kabel USB jak cos moze format by pomogl czy co?;/ PLEASE HELP ME! |
Dokładnie mam tę samą historię, zaktualizowałem antywirusa i klapa, telefon zrestarotowałem i koniec, już mi się wiecej nie chce uruchomić, białe tło i napis Nokia i na tym koniec, już godzinę czekam. POMOCY !!!! |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:32
|
|
|
| Jeżeli na karcie jest to wyjąć kartę i uruchomić telefon... jeżeli na telefonie to tylko pełny format. |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:33
|
|
|
Sprubujcie formata |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:34
|
|
|
| teskelesio napisał/a: | | Jeżeli na karcie jest to wyjąć kartę i uruchomić telefon... jeżeli na telefonie to tylko pełny format. |
Wyjmowałem kartę sim i mmc i restarowałem, nic nie daje
[ Dodano: 24 Marzec 2008, 10:35 ]
| krystek0802 napisał/a: | Sprubujcie formata |
Telefon jest na gwarancji jeszcze.
Nie chcę go oddawać na 2 czy 3 tygodnie do naprawy.
Może jest jeszcze jakiś sposób??
Teraz, tj po długim czasie widz, że na ekranie zmienił się wyświetlany obraz.
Ja mam niebieskie tło z z jaśniejszymi elipsami.
Może jakoś pojdzie?? |
|
| |
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:37
|
|
|
Czytaj ze zrozumieniem.
Rozwiązanie zostało podane. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:38
|
|
|
Jest! Format! Śmiga Jak Rakieta Teraz! Dzieki Ziomusie ekspresowa pomoc ;p juz myslalem ze gwara bedzie potrzebna a ty kilka klawiszy przytrzymasz i gites! [/u][/i] |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 11:29
|
|
|
| A tak btw, to wątpie żeby Ci go na gwarancji przyjeli jeżeli instalowałeś softa z zewnątrz, ponieważ raz się pofatygowałem i przeczytałem warunki licencjii, no i Nokia nie odpowiada za uszkodzenia wyrządzone oprogramowaniem z zewnątrz. Może podaj co to za antyvir, żebyśmy i my nie znaleźli się w podobnej sytuacjii. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 11:50
|
|
|
| Baalroq napisał/a: | | A tak btw, to wątpie żeby Ci go na gwarancji przyjeli jeżeli instalowałeś softa z zewnątrz, ponieważ raz się pofatygowałem i przeczytałem warunki licencjii, no i Nokia nie odpowiada za uszkodzenia wyrządzone oprogramowaniem z zewnątrz. Może podaj co to za antyvir, żebyśmy i my nie znaleźli się w podobnej sytuacjii. |
Co do antywirusa, to jest to dostarczany razem z telefonem, wersja z ograniczonym czasem działania, chyba Symantek.
Już sobie poradziłem, zrobiłem format symbiana:
Wyjmujesz kartę sim i kartę pamięci następnie wyłączasz telefon (bateria musi byc naładowana w 100%)
i wciskasz kombinację klawiszy ( Zielona słuchawka + Gwiazdka + klawisz 3 + wł/wył ) i przytrzymujesz do momentu aż na wyświetlaczu pojawi się napis Formatting i czekasz aż tel. się sformatuje .
Znalazłem to na jakimś forum.
U mnie zadzałało , co prawda wszystkie ustawienia poszły w las, ale za to telefon się włączył i znów działa. Szczęście.
A antywirusa już nie mam. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 21:37
|
|
|
Ja nie mialem 100% bateri a i karte pamieci i sim mialem w telefonie ;p format sie udal w 100% ;] z telefonu zniknelo all z twardziela i kontakty a co na pamieci zewnetrzej bylo to jest wszystko ;p a kontakty na kompie mialem i jest cool ;p |
|
|
|
|
 |
|
|