|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 9 Październik 2007, 10:41 Port szeregowy w N70
|
|
|
Witam wszystkich mam taki problem chcialem podlaczyc przez odbiornik bluetooth i oprogramowanie Bluesoleil moj telefon N70 do wirtualnego portu szeregowego. Lecz aplikacja w tym wypadku tego nie obsluguje. Mialem wczesniej inny model SE T610 i tego problemu nie bylo...Probowalem takze z innym oprogramowaniem i wynik zawsze byl ten sam Czy komus z panstwa udalo sie podlaczyc ten telefon poprzez port szeregowy jesli tak to jakim programem lub jak to zrobic na raty?
Pozdrawiam i oczekuje na odpowiedz |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
|
Wysłany: 9 Październik 2007, 11:11
|
|
|
| odbiornik bluetooth i oprogramowanie bluesoleil w wersji 1.6 ja mam i odbiornik podłącza się do usb, i pierwszy raz słyszę aby bluetooth podłączać do portu szeregowego |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 9 Październik 2007, 16:40
|
|
|
| Nefahrius napisał/a: | | odbiornik bluetooth i oprogramowanie bluesoleil w wersji 1.6 ja mam i odbiornik podłącza się do usb, i pierwszy raz słyszę aby bluetooth podłączać do portu szeregowego |
Zupelnie nie o to mi chodzilo chyba nie doczytales dosc dokladnie mojej wypowiedzi...
Moj odbiornik bluetooth podlaczony jest do usb i dziala z oprogramowaniem blue soleil tylko nie moge polaczyc sie z n70 moge mam do wyboru opcje : Dial up networing, object push i file transfer ale nie mam opcji bluetooth serial port ktora bez problemu byla widoczna podlaczajac do tego samego oprogramowania inny telefon obslugujacy bluetooth np.SE T610
Ta opcja potrzebna mi jest do oprogramowania controlfreak aby zarzadzac winampem z poziomu telefonu i stad moje pytanie jak podlaczyc n70 przez "bluetooth serial port" |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 9 Październik 2007, 16:48
|
|
|
Falcon88 właśnie mam ten sam problem od dawna i nie mogę nic z tym zrobić
nici z controlfreak |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 9 Październik 2007, 17:18
|
|
|
| PiotrPiReS napisał/a: | Falcon88 właśnie mam ten sam problem od dawna i nie mogę nic z tym zrobić
nici z controlfreak |
No i w pyte jasia ze tak to ujme dosc dosadnie ja sie napalilem na pilota do kompa spedzilem z 4 godziny na probowaniu roznych wersji Bluesoleil i innych programow a tutaj kolejna osoba mowi mi ze nici z tego:/ nie podbudowales mnie tak na marginesie :P:P ale jednak moze znajdzie sie jednak ktos kto oswieci nas biednych uzytkownikow n70 czy da sie z tym cos zrobic:P |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 9 Październik 2007, 17:54
|
|
|
| niby starczą standardowe sterowniki,wchodzę do panelu sterowania/urządzenia bluetooth,potem porty COM i niby wystarczy ustawić przychodzące i wychodzące,ale ja tylko mogę ustawić przychodzące..... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 16 Październik 2007, 20:46
|
|
|
Zainteresowal mnie wasz problem i postanowilem go rozwiazac... no i udalo mi sie jeh!
Pierwsze co zrobilem to zainstalowalem na kompie wtyczke do winampa ControlFreak 2.71, natomiast w N70 zainstalowalem ControlFreak ale sis... bo to chyba logiczne.
Potem swoja N70 sparowalem przez BlueSolei (używam 2.3.0.0) po czym uruchomilem ControlFreak na N70... a on zaczal mi wykrywac dostepne użadzenia Bluetooth. Znalazł mi komputer a gdy dałem połącz z kompem to BlueSolei wykrył mi wirtualny port (COM6) przez ktory CF chce sie polaczyć .... Na koniec uruchomilem winampa i ta wtyczke CF skonfigurowalem w ustawieniach wtyczek... zeby chodziła na porcie COM6 - czyli tym który wykryl BlueSolei.......... po czym postawilem serwer no i automatycznie CF w winampie i ten w N70 sie zobaczyły.
Smiga wszystko dobrze, Winamp i jego kontrola poprzez N70 jest OK OK OK, nawet cały zrzut pulpitu można podejrzeć w naturalnych kolorach niczym zdalny pulpit heh oraz sterowanie myszą itd.....
RADA: W BlueSolei zaznaczcie w ustawieniach tzw. "dziubki" przy zakładkach z obsługa wirtualnych portów. Oraz wasze wykryte porty moga być inne niż mój! Mam nadzieje, że problem rozwiązany. YeH!
[ Dodano: 2007-10-16, 22:55 ]
Elo Falcon88 nie wiem czy cie podbudowalem ale mi to zajelo 15min. Troche cierpliwosci a napewno ci sie uda. Pozdro |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 20 Październik 2007, 21:04
|
|
|
Luki1107 jesteś PRO!!!
Udało mi się wszystko bez problemu tak jak opisałeś
Wielkie dzięki,oczywiście piwko dla Ciebie |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 74 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 2 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 12:56
|
|
|
| A ja mam wielki problem. Jak się łączę przez port COM8 to na komie wszystko wychodzi do momentu, gdy jest 'waiting for server' i potem nic się nie dzieje. Co to może być, jakie błędy popełniłem i co ewentualnie może być nie tak z kompem\komą. Proszę o dalsze instrukcje. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
 |
|
|