Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 58,82/84,18zł (listopad)

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem Z Kartą Pamięci MMC Kingston 512
Autor Wiadomość
Rozkręca się

Piwa: 61/6

Status: Offline

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 17:32   Problem Z Kartą Pamięci MMC Kingston 512

Kartę kupiłem 18.01.2008 w Komisie telefonów komórkowych. Karta posiada Hologram, jest na 100% oryginalna. Ma 512 MB Firma: Kingston, MMC Mobile. Sprawa polega na tym, że owa Karta nie wywiązuje się ze swojego przeznaczenia. Telefon Nokia n70 powiedzmy, że jej nie lubi, ponieważ nie może z niej odczytywać danych takich jak mp3, wideo, zaś co dziwne po niektóre zdjęcia odpala. Bardzo mnie zawiodła a kiedy gorzej być nie mogło do tego zaczęła zacinać mi telefon przy odpalaniu - Telefon włączał się tylko do napisu NOKIA na białym tle i zawias. Jednak przechytrzyłem Kartę MMc i dzięki waszemu wspaniałemu FAQ Zrobiłem format telefonu ( 3 + * + ON) . To też sie troszku sfrustrowała i zrobiła mi psikusa który siedzi mi na tyłku podgryzając Czyraki : UNIEMOŻLIWIŁA MI JEJ SFORMATOWANIE ! Jak? Mnie nie pytajcie, gdy odpalam format to w odwieszeniu tylko wywalenie baterii pomaga. Kupiłem dzisiaj SD Reader (czytnik kart pamięci) myślałem, że będzie mieć wała ale się myliłem! Nie mogę z niej usunąć nawet pustego folderu, czy też zdjęcia (które wgrałem na "JANA" po formacie tela). Nawet jak przerzucam coś na telefon to po odłączeniu czytnika i podłączeniu tego nie ma. Po formacie przez czytnik niby nie ma niczego ale po ponownym włożeniu karty do czytnika .... REAKTYWACJA! NO JA PIER***

TAK WIĘC JESTEM W MARTWYM PUNKCIE NA LINII WROGA: KARTY pamięci MMC KINGSTON 512.

Pomóżcie mi go pokonać, już zbyt dużo nerwów i czasu straciłem na główkowaniu.

To może być ostrzeżenie przed tym żeby nie inwestować w badania naukowe nad Sztuczną Inteligencją. Jak zwykła karta wymiarów jakiś 1x1 cm walczy z człowiekiem i jej to dobrze wychodzi..... To daje do myślenia.

PROSZĘ O POMOC ;( ;( ;( :sad: :sad:
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 400/287

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 17:47   

sprawdzić na innym sprzęcie i ewentualnie reklamować.

Do przodu :)

Piwa: 24/1

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 18:02   

a sformatowałes karte w czytniku na format fat? jak nie to sformatuj, sformatuj tez fona a nastepnie w nim ową karte powinno pomóc jak nie to kombinuj karta do innego fona ew. inna karta do twojego fona jak nic nie pomoze to wtedy faktycznie pozostaje reklamacja

Rozkręca się

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 18:54   

Jaki to człowiek bywa nie uważny... aż się wstydzę... patrzając przez dobre 20 min. na Czytnik Kart, doznałem objawienia... Szybko otwarłem instrukcję do tela... I prawie żem spadł z krzesła. Aparat (chodzi o n70) działa tylko i wyłącznie z ... uwaga... RS-MMC !!! Heh... Aby ukryć zażenowanie i głupotę większą niż ta co gości w głowie Waldemara Kiepskiego, pocieszam się faktem, że czytnik również nie radzi sobie z kartą i nie reaguje na Scan Disca (dzięki niemu nie zacina się przy formacie... WOGÓLE GO NIE ROBI :P )

Jak myślicie czy jest możliwośćjej wymienienia na właściwą? Lub zwrot kasy? Wkońcu nie reaguje na formaty i inne starania przez czytnik... Jest możliwe, że ubzdurałemsobie motyw z RS-MMC. Wiecie... Niewiedza boli bardziej niż świadomość, że jest się idiotą. ;) ;)

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 19:06   

Ja mam Kingstona MMC Mobil 1 GB i chodzi bezbłędnie...

RS-MMC i MMC Mobil to prawie to samo... jedna i druga powinny chodzić bez problemu.

Ja bym reklamował, nic samemu nie reperować bo ewidentnie coś jest z nią nie tak.

Rozkręca się

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 19:48   

Ok ,dzięki oszczędzasz mi dni depresji. Myślisz, że mi przyjmą?? Mam paragon. I czy robiłeś to kiedyś (oddawałeś na reklamacje kartę pamięci), nie wiem co zrobiom z tym faktem (opakowanie otwarte, karta użyta). Pójdę jutro do komisiarza.

PS. Przyklej temat możliwe że pomoże wielu osobom co mają problem z kartą. W małym opowiadaniu zawarłem chyba wszystkie sposoby na rozwiązanie problemu. Od formata na fonie do formatu na czytniku do skan disca (Naprawia Sectory inne- w niewielkim stopniu naprawił prócz JAKBY Blokady na Zapis i Odczyty ), W ostateczności res fona, lub sotu (przywraca równowagę, usuwa błędy wprowadzone przez kartę na telefon)

Pamiętajcie: Czasami problem jest banalny i łatwy do rozwiązania, wystarczy uwierzyć i mieć w sobie troche optymisty.

Co do Jakby Blokady na Zapis i Odczyt to czy jest coś takiego możliwe. Mam na myśli że jakieś fabrycznie nowe karty mają jakieś blokady które trzeba jakoś usunąć czy też blokada została niechcąco założona.

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 19:59   

Jeżeli nie ma śladów uszkodzeń fizycznych reklamujesz z tytułu, że karta nie spełnia warunków oferty (niezgodność towaru z jego przeznaczeniem - czy akoś tak fachowo), po prostu karta nie działa tak jak powinna (może wada fabryczna, może uszkodzoną ze sklepu dostałeś).

Sprawna karta MMC Mobile (Dual Voltage) na sto procent powinna dobrze działać z telefonem N70 jak i czytnikami obsługującymi karty RS-MMC, więc jeżeli od nowości nie działa dobrze to znaczy, że jest niepełnosprytna.

Osobiście karty akurat nie reklamowałem jeszcze, ale tu chyba nie ma wątpliwości, że karta nie działa tak jak powinna. Reklamacje muszą Ci przyjąć, tylko że prawdopodobnie będziesz musiał poczekać na "ekspertyzę" jakiegoś "fachowca" nawet do 14 dni roboczych.

Rozkręca się

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 20:43   

Podzielisz się zdaniem na powyższą Hipotezę nad twoim postem? Dodałem przed twoją odpowiedzią. :hihi: :hihi: :oops:

Do przodu :)

Piwa: 24/1

Wysłany: 21 Styczeń 2008, 21:35   

nie ma czegos takiego jak jakies blokady poprostu musiał ci sie trafic jakis bubel jesli nawet czytnik jej nie widzi a one sa zazwyczaj uniwersalne i jesli cos tam do niego sie zmiesci poprawnie to on to powinien zaakceptowac i odczytaca moze cos z portami usb czy cos ze czytnik jej nie widzi?
próbowałes na jakims innym komputerze?
dobrze sprawdzic wszelkie mozliwosci

Rozkręca się

Wysłany: 22 Styczeń 2008, 07:25   

Czytnik widzi, czytaj uważnie, ale nie mogę jej zrobić Formata, ani zapisywać danych.

[ Dodano: 22 Styczeń 08, 17:14 ]
Poszedłem dzisiaj do tego komisu, gotów wcisnąć im w dupsko tą ich zje*** kartę pamięci....i co widzę? "Zamknięte od 21 do 28". Chyba mnie szlag zaraz trafi! Potem będą mi wmawiać że sam ją zepsułem!!! Jak coś to ich postraszę że oczernię ich sieć sklepów w całej Polsce i nie tylko. :mad:

[ Dodano: 22 Styczeń 08, 17:15 ]
Poszedłem dzisiaj do tego komisu, gotów wcisnąć im w dupsko tą ich zje*** kartę pamięci....i co widzę? "Zamknięte od 21 do 28". Chyba mnie szlag zaraz trafi! Potem będą mi wmawiać że sam ją zepsułem!!! Jak coś to ich postraszę że oczernię ich sieć sklepów w całej Polsce i nie tylko. :mad:

teskelesio Masz całkiem fajne, coraz to nowsze zdjęcia... To jakiś sexy sponsor??

Nowy albo niemowa

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 30 Styczeń 2008, 00:46   

Moim zdaniem karta była ok ale przed kożystaniem ,i włożeniem do tela należało by ją sformatować . Mało tego nie formatuje sie telefonu z włożona kartą pamięci ,ja tak zepsułem sobie kingstona 512 poprzez format tela .A więc uszkodziłeś kartę .U mnie objawy były idntyczne . PAMIĘTAJCIE NIE FORMATUJCIE TELEFONU Z WłOŻONĄ KARTĄ PAMIĘCI BO TO KOŃCZY SIĘ TRAGICZNIE DLA KARTY

AdSense

Status: Online

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 30 Styczeń 2008, 08:41   

gacek38 napisał/a:
Moim zdaniem karta była ok ale przed kożystaniem ,i włożeniem do tela należało by ją sformatować . Mało tego nie formatuje sie telefonu z włożona kartą pamięci ,ja tak zepsułem sobie kingstona 512 poprzez format tela .A więc uszkodziłeś kartę .U mnie objawy były idntyczne . PAMIĘTAJCIE NIE FORMATUJCIE TELEFONU Z WłOŻONĄ KARTĄ PAMIĘCI BO TO KOŃCZY SIĘ TRAGICZNIE DLA KARTY

To chyba jasne, że przed użyciem trzeba kartę sformatować i nie da się jej używać dopóki się nie sformatuje... bo jej telefon nie rozpoznaje.

Co do formatowania telefonu z kartą... nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy, ale pierwsze słyszę... ja swój telefon formatowałem z kartą już co najmniej kilka razy i nic nigdy się nie stało.

Niewiele brakuje :)

Piwa: 35/18

Wysłany: 30 Styczeń 2008, 11:36   

teskelesio napisał/a:
To chyba jasne, że przed użyciem trzeba kartę sformatować i nie da się jej używać dopóki się nie sformatuje... bo jej telefon nie rozpoznaje.

Ja nie musiałem nic formatować, karta przyszła oryginalnie zapakowana, wgrałem pliki i działa ;)

Rozkręca się

Wysłany: 30 Styczeń 2008, 14:40   

Byłem u serwisanta co mi ją sprzedał i potwierdził że jest uszkodzona fabrycznie, więc jutro będę miał nową z hurtowni, jeszcze gorącą....

PS. Kartę jak najbardziej sformatowałem przed użyciem, była po prostu uszkodzona, zdaża się to bardzo często w takiej zaawansowanej technologii.

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 30 Styczeń 2008, 14:43   

No to pozytywny finał... oby ta nowa służyła Ci jak najdłużej i jak najlepiej.

wilek napisał/a:
Ja nie musiałem nic formatować, karta przyszła oryginalnie zapakowana, wgrałem pliki i działa ;)

To prawdopodobnie fabrycznie miałeś sformatowaną... bo nieformatowana karta jest jak dysk bez przypisanego systemu plików.

Odpowiedz do tematu