Wysłany: 3 Czerwiec 2008, 07:46 Problemy z Aparatem
Witam!
mam taki problem.Gdy rozsuwam tylna klapke to aparat sie nrmalnie wlacza ale po chwili (lub zaraz) sam sie wylacza.przy robieniu filmow tak samo nagrywa a zaraz aparat sie wylacza...
mam jeszcze 1 problem nie chce mi sie 2 tematow wystawiac wiec pisze tutaj:)
czasami poprostu niedochodza mi SMSy i musze uruchomic telefon bo innaczej nie przyjda
soft mam z N70ME z polskim menu (telefon z ang).Potrzebny jest format czy moze przeinstalacja softu?
Bądź precyzyjniejszy: - opisz jak najdokładniej problem - Co już próbowałeś zrobić, żeby rozwiązać problem i jakie były tego efekty?
Wcześniej działało dobrze ?
Samo się zrobiło ?
Instalowałeś coś, zmieniałeś w ustawieniach... ?
Kiedy ostatnio formatowałeś telefon ?
Próbowałeś z wyjęta kartą pamięci ?
Czy masz zainstalowanego jakiegoś antywirusa ?
Czy masz zainstalowane jakieś gry z n-gage, albo aplikacje blokujące dostęp do pewnych funkcji telefonu ?
Próbowałeś skasować wszystkie wiadomości albo katalog Sytem/Mail w telefonie i na karcie ?
Próbowałeś cokolwiek zrobić ?
Jeżeli nie chce Ci się odpowiadać (opisać dobrze problemu) to nam się nie chce Tobie pomagać i odpowiedź wtedy jest taka:
Zrób format, później soft przeinstaluj, jak nie pomoże to serwis.
Ja również mam taki problem, gdy włączę aparta po chwili sam się wyłącza i zaraz się włącza i tak w kółko...
Robiłem formata - i nic,
zmieniałem sofa i również nic,
mi się to zaczeło dziać od pewnego czasu wcześniej było ok, ale nie pamiętam czy coś instalowałem podejrzanego,
antywirusa nie mam jutro wgram może rzeczywiście to wirus jakiś,
bez karty pamięci to samo,
obudowe mam oryginalną.
Tak,jest orignalna ale jestem prawie pewny ze to wina tylnej klapki,poniewaz jak przytrzymuje place guzik od aparaciku i zaczne machac itp to sie nic nie wylacza.W niedlugim czasie kupie obudowe wiec zobaczymy co i jak:)
wydaje mi sie ze poprostu byla juz od poczatku uszkodzona tylna klapka
Też u mnie sprawdziłem i jest to rzeczywiście wina klapki i tego włącznika kamery (wyrobił się). Są jakieś sposoby żeby przywrócić jego funkcjonalność? Na forum nie mogłem nic znaleść. Nie za bardzo chcę kupować nową obudowę bo to różnie bywa a 100zł na oryginalną nie chcę wydawać.
Jest gdzieś opisane, można zablokować przycisk tak żeby był wciśnięty.
Przycisk znajduje się na krawędzi obudowy pod tylną klapką, zapchać można go kawałkiem zapałki chociażby.