|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 12:44 przycisk power włączający
|
|
|
| nie działa mi przycisk włączający. Telefon jest włączony ale kiedy włączam przycisk by zmienić profil nie działą. nie moge też wyłączyć telefonu ani go podswietlić przy zablokowanej klawiaturze. nie sądze by mogło być jakieś mechaniczne uszkodzenie bo telefonowi nic się nie stało. A nastąpiło to zaraz po zaktualizowaniu nowego softa co też wątpie by mogło być przyczyna.. co może być?? |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 12:55
|
|
|
Na wstępie uprzedzam, że nie wiem co się stało ale możesz spróbować:
Rozbierz telefon z obudów (uważaj żeby nie wyłączyć bo w takim układzie możesz mieć problemy z włączeniem)...
1. tylna klapka baterii
2. przedni panel
3. panel zasłaniający aparat i górę telefonu...
Zobacz czy aby na pewno przycisk (taka gumeczka) "dobrze siedzi", przeczyść delikatnie.
A może reset wystarczy, na forum jest program co się restarter nazywa, spróbuj może ?? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 13:20
|
|
|
| po rozebraniu wciskam przycisk nawet bez tej gumki słychać ze sie wciska i nic.. po użyciu restartera też bez zmian. po formacie też. grrrrrr |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 13:33
|
|
|
| A jaki soft teraz masz ?? Czy zmieniałeś Product Code przed aktualizacją ?? Może spróbuj jeszcze raz soft wgrać. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 13:39
|
|
|
| rozebrałem jeszcze raz. przycisk włączający wraz z blaszką chyba się odlutował wszystko było lekko odsunięte podłożyłem papierek by wszystko stykało i śmiga. chyba od częstego używania. ale mimo wszystko nie powinno tak sie stać. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 13:42
|
|
|
| Czyli jednak wada mechaniczna... najważniejsze, że już sobie poradziłeś i że śmiga, oby jak najdłużej. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2008, 21:19
|
|
|
Na wstępie witam wszystkich.
Odgrzeje lekko kotleta.
Jak by ktoś się pytał ile tych papierków tam wcisnąć to jest to 7-8 "żółtych karteczek" - z nich wycięty kwadracik ok 5x5mm najlepiej tam, gdzie są one sklejone - to się nie rozleci.
Trzeba delikatnie paznokciem docisną przycisk do płytki i pęsetą wsunąć papierki.
Tyle ode mnie
Pozdrawiam
p.s
Mam nadzieję że będę mógł w przyszłości pomagać więcej. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2008, 21:23
|
|
|
| te papierki działają do czasu.. u mnie juz odkleił sie calkiem przesunął sie i juz nie dziala.. ciekawe czy gwarancja to obejmie.. |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2008, 21:42
|
|
|
hehe czego to się nie wkładało w mojej archaicznej 5510 : papierki,gumki, elementy plastikowe,odłamki od aluminiowej puszki po piwie... bywało że pestka od słonecznika zdawała egzamin, z czego wniosek że podsuwa się to co ma się pod ręką i co jest najbardziej niezawodne |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2008, 13:39
|
|
|
| Ja mam troche inny problem a mianowicie telefon mi padl i nie chce sie wlaczyc... nie dziala na ladowarke, hard reset kompletnie brak reakcji. Co sie moglo stac?? |
|
|
|
|
 |
|
|