|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 9 Marzec 2008, 20:29 Śrubokręt serwisowy lub coś podobnego ...
|
|
|
Witam
Mam taki problem tel mi zamókł i teraz mam sporawy problem jak sie włącza to na dole jest pasek taki a jak już wejde do głównego MENU to ten pasek przechodzi z góry na dół tak jakby rozlewał sie ;/ chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś wie jaki konkretnie model śrubokręta pasuje (ile mm , jaki model ) bardzo bym prosił o odp,
jeszcze chciałbym sie dowiedzieć czy go w miare można łatwo kupic czy raczej trzeba sobie radzić jakimś zamiennikiem . Z góry bardzo dziękuje za odp i jeśli temat był taki lub podobny prosze o linka.
pozdrawiam piotrek |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 9 Marzec 2008, 20:32
|
|
|
| z tego co pamietam to jest to torx 5 lub 6, do zdobycia na allegro za groszowe sprawy |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
|
Wysłany: 9 Marzec 2008, 20:32
|
|
|
nie jest z tym problem zbyt duży,
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
tu jest przykład z allegro torxy 6 chyba pasują do nokii jeśli nie pasuje to wystarczy się udac do sklepu z artykułami elektronicznymi i tam można kupić taki śrubokręt i od razu sprawdzić czy pasuje |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 08:28
|
|
|
dzieki tak wlasnie patrzałem za tymi śrubokretami tylko niewiedziałem ile milimetrow(niema tam raczej napisane wprost ze to do n70 ) i niewiem czy w moim małym miescie takie coś dostane heh w
dzieki za odp
[ Dodano: 10 Marzec 2008, 11:05 ]
tak wrazie jak ktoś by jeszcze poszukiwał kiedyś takiego wkrętaka serwisowego to do noki n70 trzeba na 100% : >> T-6 T6 Torx << (nie t5 ) (przed chwilą znalazłem na ebayu angielskim takie cosik:)) pozdro i jeszcze raz dzięki |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 11:06
|
|
|
nokia ma torxa 6 siemens miał 5 najlepiej kup sobie końcówki do śrubokreta ponieważ bedą one tańsze od całego więc możesz kupić lepszej firmy co polecam bo jak kupisz najtańsze smyknie Ci sie śrubokret to cały sie wyszczerbi przy tych wielkościach mikroskopijnych nie jest o to trudno |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 16:10
|
|
|
jeszcze takie małe pytanko jeśli ktoś miał podobny problem (zalanie telefonu )
jeżeli na wyswietalaczy obraz przechodzi z dołu na gore i sie zlewa to to jest wina płyty głównej czy jednak wylany wyswietlacz ??? jak ktos mial podobny problem to prosze o odp dzieki za odp |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 16:20
|
|
|
| zdaje mi sie ze ktos miał taki problem na forum temat byłopisany jako problem z wyswietlaczem czy cos takiego poszukaj, cos była mowa ze to moze gniazdo to gdzie wyswietlacz łączy sie z płytą główną |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 18 Marzec 2008, 13:41
|
|
|
| Najlepiej kupic jakis zestawik do telefonow (nie taki najtanszy bo sie bedzie zalowac..) na allegro to koszt ok 25-30PLN Nokie, SE, Motorole maja Torx 6 a Siemensy maja Torx5. Kompiel w wanience ultradzwiekowej pomaga po zalaniu telefonu. W komisie koszt ok 50PLN. |
|
|
|
|
 |
|
|