|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 18 Grudzień 2007, 17:17 [FAQ] Kamerka Internetowa z N70 Kablem USB lub Bluetooth
|
|
|
Z racji tego za padło wiele pytań jak można z n70 zrobić kamerkę internetową po kablu odpowiadam i tłumacze kroczek po kroczku i liczę na kratę browca.
OBRAZEK
Potrzeba 3 plików:
- Remote S60 Professional.sis - Remote S60 Professional
- Remote S60 Professional.exe - Remote s60 PRO.exe
- VH Screen Capture Driver (program dzięki któremu możliwe jest umieszczenie przechwyconego obrazu np. w Skype, GG itd...) -
VH Screen Capture
No i teraz zaczyna się krótka zabawa:
Najpierw instalujemy plik Mobileways.Remote.S60.Professional.v2.68.S60.SymbianOS.Cracked-BiNPDA.sis na telefonik tak jak każdą inną aplikacje.
Instalujemy także aplikacje remote s60.exe na komputerze.
Podłączamy telefon pod kabelek i odpalamy Remote S60 Professional.exe i tam gdzie jest połączenie z kablem czyli "Type" USB w okienku status powinno być zaznaczenie, a następnie uruchamiamy Remote S60 Professional.sis w telefonie i dajemy opcje i USB(DKU-2) i na ekranie naszego komputera powinno sie pokazać to co mamy na wyświetlaczu.
W/W sposób testowałem na kilku tel. N70 chodzi bez zarzutu, później instalujemy ostatni plik VHSC_inst.exe po to by nasza N70 kamerka współpracowała ze Skypem (tym programem testowałem)
Jak już odpalimy program wciskamy "create new one" i pod przyciskiem "Remote" bedzie celownik ktory przeciagamy na okno z zawartoscia programu . teraz tylko wlaczamy Skypa->narzedzia->opcje->video z zakladki "wybierz kamere wybieramy VHSC" i testujemy naszą kamerke.
Nie można zasłanic miejsca gdzie celownik trafia na okienko Remote S60 Professional.exe ponieważ sygnał poleci zamiast z kamerki to np. będzie widać nasze okienko który weszło nam na "celownik"
Jakby były pytania śmiało odpowiadam. Teraz jeszcze rozminie się nad połączeniem przez Bluetooth którego osobiście nie polecam, z prostej przyczyny dużo wolniejszy przekaz obrazu, kablem dużo płynniej wiadomo transfer kablem szybszy.
Podlaczamy bluetooth'a tak by został wykryty następnie odpalamy Remote S60 Professional.exe i ukaże nam sie okienko gdzie w kolumnie "TYPE" BT bedzie napis "configure bluetooth" wciskamy go i zostaniemy przeniesieni do okna konfiguracji tam zaznaczamy pierwsza opcje i wybieramy port COM oraz zaznaczamy AO i XP ja wybrałem COM13 wy możecie mieć inne.
Po wybraniu portu wciskamy ok i wrócimy do głównego okna w którym nasz port będzie zaznaczony na zielono klikamy "open port" a następnie uruchamiamy Remote S60 Professional.sis i dajemy opcje->bluetooth->other wtedy nastąpi wykrycie połączenia z komputerem zaznaczamy to co telefon wykrył i jeśli wszystko będzie ok to na komputerze wyświetli sie ekran telefonu, jeśli jednak telefon nie będzie chciał sie połączyć to należy zmienić port.
Opis jak wykonać to dla BT otrzymałem od kolegi posiadacza N70 sam nie robiłem tego ponieważ sam mi to odradził ale użyczył tekstu
Pozdrawiam i miłego użytkowania |
|
| |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 21 piw(a): kubakutno, marcin_klimek15, cichy01, yasieq, maniek_sz, Lukaszos, Resho, mend02a, #trafipax, extol, vic, pawel16, clif, teskelesio, Bandites, Baalroq, borys69, tomqu, Ufasi, tuzaka, juvex |
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 18 Grudzień 2007, 21:18
|
|
|
| Dziękli za tutka. Piwko oczywiście leci. A u ciebie kamera przechodzi po jakimś czasie w stan czówania? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 19 Grudzień 2007, 08:19
|
|
|
No właśnie przechodzi w stan gotowości i pracuje nad tym co z tym zrobić |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 19 Grudzień 2007, 16:53
|
|
|
| U mnie kapersky wykrywa wirusa w tym drugim pliku!!! Ale zainstaluje |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 28 Grudzień 2007, 21:34
|
|
|
Umnie też na Kaspersky'm jest wirus a konkretnie TROJAN. Wolę nie ryzykować PZDR |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 29 Grudzień 2007, 00:30
|
|
|
| Bardzo dziwna sprawa wszyscy moi znajomi korzystają i wszystko jest OK chyba Kaspersky zwariował ... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 4 Styczeń 2008, 22:02
|
|
|
| Witam żeby kamera nie wchodziła w tryb gotowości najlepiej jest po prostu włączyć nagrywanie. Kolega tu opisał w ten sposób,, Jak już odpalimy program wciskamy "create new one" i pod przyciskiem "Remote" będzie celownik, który przeciągamy na okno z zawartością programu”. Ja radzę zrobić to w ten sposób, uruchamiamy program potem create new one i wybrać Region i zaznaczyć tylko pole obrazu z kamery wtedy nie będzie u góry napisu wideo i na dole opcji tylko sam obszar obrazu. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 6 Styczeń 2008, 13:15
|
|
|
Masz racje moje skromne niedopatrzenie dzięki za uświadomienie |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 13 Luty 2008, 13:36
|
|
|
hmm cos nierozumie tutaj kurcze
kamerka dalej wskakuje w tryb gotowosci po paru sekundach moze ktos wie co z tym zrobic
??
ii czy dziala wam poprawnie na skypie?? bo u mnie jest czarny ekranik |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 20:49
|
|
|
pogubiłem sie
-" Jak już odpalimy program wciskamy "create new one" i pod przyciskiem "Remote" będzie celownik, który przeciągamy na okno z zawartością programu”
- na jakie okienko jakiego programu najezdzam celownikiem ? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 8 Marzec 2008, 20:30
|
|
|
witam.. no niestety nie moge uzyskac połaczenia z tel. nie do konca rozumiem czy mam otworzyc program w telefonie ale jak wchodząc do tel. przez komp.. czy mam to zrobic bezposrednio w tel- jesli tak to nie rozpoznaje formatu..
jak uruchomie przez komp ten z tel... oraz drugi który jest tylko na komp... programy nie reaguja... ikony na nich nie podswietlaja... co robie żle? thx
[ Dodano: 8 Marzec 2008, 20:41 ]
po ponownej próbie.. podczas instalacji prog. na tel...pojawia sie info o błedzie... a w szczegółach.. o niemozliwosci odczytu.. za pierwszym razem dałem zeby to zignorował.. wiec dlatego nie działało.. no ti chyba jest jakis bład w tej aplikacji? |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 11 Marzec 2008, 13:22 Inny serwer plików
|
|
|
| Mam wielką prośbę, nie mam zewnętrznego IP i nie jest możliwe u mnie sciąganie plików z chomika, więc proszę o wstawke najlepiej na Easy-Share, bo na rapidzie też mi nie chodzi... Będę bardzo wdzięczny za ta wstawkę. Pozdrawiam!! |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 13 Marzec 2008, 21:57
|
|
|
| jak w ence odpalić Remote S60 Professional.sis |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 13 Maj 2008, 17:39
|
|
|
| Ma ktoś moze skin N70 bo jest tylko 6630 |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 20 Maj 2008, 22:33
|
|
|
Dużo osób narzeka że w tej paczce są wirusy, tak więc podaję linka do tych plików na 100% czystego:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
SCAN
=----------------------=
Antivir: Nothing found
ArcaVir: Nothing found
Avast: Nothing found
AVG: Nothing found
BitDefender: Nothing found
F-Prot: Nothing found
Norman: Nothing found
Rising: Nothing found
VirusBlokAda32: Nothing found
VirusBuster: Nothing found
Report overview
Scanned by || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || |
|
|
|
|
 |
|
|